Kurz: Vaření podle ročních období a pěti elementů

PŘIHLASTE SE NA 602 556 479 NEBO dasa@byu.cz

Strava ovlivňuje nejen naše zdraví, ale také emoce, náladu a životní energii. Tím pádem i naše vztahy, pracovní schopnost, délku a kvalitu života. V dnešní době na pultech obchodů během celého roku můžete koupit cokoliv, bohužel v nevalné kvalitě. Jídlo zmrazené, pěstované ve skleníkách pod umělým světlem, plné chemických dochucovadel. Dříve lidé jedli to, co jim příroda sama nadělila, co si sami vypěstovali. Žili přirozeným způsobem podle přírodních cyklů a zákonů. Jedli potraviny ve chvíli jejich vrcholící sezony, v době nejlepší chutě a vůně.

Nejen vyvážená strava, ale také znalost povahy jídel a jejich léčebných vlastností patřily ke každodennímu životu a způsobu léčení našich babiček. Těmto přirozeným zákonům se věnuje také Tradiční čínská medicína, která vnímá jídlo jako jeden z mnoha způsobů samoléčení a prostředků ke zdraví, kráse a dlouhověkosti.

My jsme propojily znalosti našich babiček s TČM a připravily pro vás kurz Vaření podle ročních období a 5 elementů. Rády bychom vám ukázaly cestu k vybudování zdravého organismu a tím i prevenci nemocí. Každý jsme zodpovědný za své zdraví a prožívání svého života. Dopřejme si proto dlouhověkost a kvalitu svého života tím, že budeme více přemýšlet o tom, co si uvaříme a čím budeme krmit své tělo. Berme jídlo jako lék a naučme se žít v souladu s přírodními zákony. Žijme šťastný a spokojený život.

Na kurzu se budeme postupně věnovat všem ročním obdobím, co je pro jednotlivá období nejpřirozenější z hlediska potravin, bylin, koření, ohrožených orgánů. Kromě receptů se naučíme i nějaké cviky, jak oslabené orgány posilovat. Ukážeme si systém orgánových hodin, pěti elementů a energetickou povahu potravin. Co nás kdy posiluje, a nebo naopak, ohrožuje na zdraví. Budeme také vařit a v létě a na podzim vyrazíme do přírody na bylinky. Zkrátka si to hezky užijeme.

  • Kdy: jaro 23.2., léto 28.4., podzim 27.7., zima 19.10. ( prázdninový termín se dle potřeby může ještě změnit )
  • Kde: jaro 23.2. Opletalova 19, Praha 1, ostatní semináře v letní kuchyni uprostřed přírody, Meetinka, Benešovsko
  • Za kolik: 7.560,- Kč cena včetně surovin ( při platbě celého kurzu najednou sleva 400,- Kč ), jednotlivě 1.890,- Kč

Na setkání s vámi se těší Dáša Černáková a Jana Arcimovičová

PŘIHLASTE SE NA 602 556 479 NEBO dasa@byu.cz